Layar
Part of the Blippar Group

Geo Layer Klim bij Nijmegen

klimbijnijmegen thumbnail

To open this layer, scan the QR code below using any AR-link compatible browser, such as Layar, Wikitude or Junaio.

Or manually open this link: ar://cdp.interop.layar.com/klimbijnijmegen

Download Layar

Klim bij Nijmegen


Layer ID: klimbijnijmegen
by Vididac.com

Klimmen op de Nijmeegse Stuwwal.


Welkom! op de meest zuidelijk gelegen Nederlandse stuwwal. Hier, op de grens van Gelderland en Limburg, kun je ook genieten van vlaai of speciaalbier. Voor toeristen liep ooit het unieke bergspoor Mooi Nederland van Beek naar Berg en Dal. Vanuit Groesbeek voert de Nijmeegse Vierdaagse, als grootste wandelmars ter wereld, over de Zevenheuvelen, het gebied waar parachutisten landden om de toenmalig langste brug van Europa te veroveren.Eerder in de geschiedenis was in Nijmegen een Romeins legioen gelegerd tegen de Bataafse Opstand. Op de Slotberg bouwde Keizer Karel een palts, waar in de middeleeuwen meerdere keizers resideerden. Later werd door de prinsen van Oranje aan de voet van de stuwwal de Slag op de Mookerheide tegen de Spanjaarden uitgevochten. Hoog boven Kleve torent nog steeds de Schwanenburg, bekend van de Schwanensage Lohengrin.
In de bosrijke omgeving van het Rijk van Nijmegen is viermaal het NK Wielrennen verreden. De gehele top 5 van Nederlandse heuvels buiten Zuid-Limburg bevindt zich in dit gebied. Het Duitse Klever Land is met haar uitgestrekte Reichswald mogelijk nog bosrijker. Op de Nijmeegse stuwwal houden de steilste stroken met 10-12 % het midden tussen de Veluwse stuwwallen (7-9 %) en het Limburgse Heuvelland (13-15 %).Hoe dan ook, Nijmegen is klimrijk.

De Klim Bij Nijmegen layer bevat de gegevens van 58 unieke heuvels op de Nijmeegse stuwwal. De topografische of veldnamen zijn afkomstig uit bronnenonderzoek. De hoogteverschillen per 100 meter zijn vastgesteld door veldmetingen met een barometrische hoogtemeter. Met behulp van de KBN formule is de moeilijkheidsgraad bepaald.
De layer biedt daarnaast de ‘Take me there’ functionaliteit. Via Google Maps een directe route van uw huidige punt tot de top. De zwaarste klim staat aangegeven op de routekaart.

Copyright 2011 - 2012

Klimbijnijmegen.com

Layer productie: Bram van Rens

We request not to sign up and further make payments for Layar services. Please proceed to use Blippbuilder to create AR experiences.
We use cookies to improve our services. Don’t worry, they don’t store personal or sensitive information and you can disable them at any time in your browser settings.